O Nama

Zdravstvena ustanova Talmma Medic Banja Luka

Dobro došli u ZU „Talmma medic“ endokrinološku ambulantu gdje pod vodstvom prof.dr Milene Brkić, iskusnog i stručnog endokrinologa, liječimo bolesti složenog dijabetesa ,poremećaja štitnjače, hipofize,nadbubrega ,benignih bolesti dojke i gojaznosti podržan od strane nutricioniste dr Ljiljane Stanivuk. Posebnim zalaganje kako profesionalnim tako i emotivnim uz stalnu edukaciju  liječimo probleme  iz oblasti reproduktivne endokrinologije (neplodnosti, ranog klimaksa , sindroma policističnih jajnika i endokrinološku pripremu za vantjelesnu oplodnju).

Zahvaljujući bogatom kardiološkom iskustvu i velikom znanju i posvećenosti pacijentima,  angažovali smo specijaliste neinvazivne i invazivne kardiološke dijagnostike dr Sinišu Kovačevića i dr Vojislava Vukašinovića.

Naši stručnjaci konsultati dr Marjana Lukač i dr Sara Jovanović mogu pružiti svu potrebnu podršku u svakoj fazi života žene, od prve menstruacije do menopauze i dalje. Pružaju vrhunske ginekološke usluge ženama u dijagnostikovanju i liječenju različitih zdravstvenih  probleme žena, od neredovnih menstruacija,bolova u zdjelici, cista na jajnicima, konsultacije u pripremi za ostvarivanje trudnoće i vođenju trudnoće uz stručnu konsultaciju , hematologa  dr Tatjane Virjević kod bolesti urođene i stečene trombofilije , anemije i drugih hematološkim oboljenja.

ZU “Talmma medic” vši holistički pristup pacijentima  te nudi usluge ljekara urologa , neurologa, fizijatra ,psihijatra , nefrologa i reumatologa sa velikim kliničkim iskustvom .

Zahvaljujući stručnom i predanom radu dr Tatjane Boškić  u našoj ambulanti uspješno se obavlja mezoterapija kose i mezoterapija reumatskih bolnih stanja  .

Poštivajući i održavajući  najviše standarde zdravstvene njege  kroz svakodnevnu evaluaciju rada i kontinuiranu edukciju težimo ostvarivanju  uzajamnog povjerenja, poštovanja i iskrenosti.

Rezervišite termin sada i učinite prvi korak prema boljem zdravlju.”

USLUGE

U našoj ambulanti se uz temeljnu amnezu i pregled obavlja dijagnostika, praćenje i najsavremeniji terapijski pristup u poremećaju rada žlijezda sa unutrašnjim lučenjem, poremećaja matabolizma masti, glikemije, kosti te povišenog krvnog pritiska uzrokovanog navedenim poremećajima.

Kao prateće dijagnostičke metode možete uraditi kompletne laboratorijske analize hormona, ultrazvučni pregled štitne žlijezde i abdomena na color doppler aparatu, punkciju tankom iglom (FNA) i citološku dijagnostiku štitaste žlijezde.

Pacijentima sa promjenama u metabolizmu masti, glikemije i poremećenom hormonskom ravnoteženom hipofize, štitnjače, nadbubrežne žlijezde, šećerne bolesti i povišenog krvnog pritiska je neophodno uraditi dopler krvnih sudova vrata, donjih ekstremiteta, aorte i njenih ogranaka (bubrežnih arterija), što se u našoj ambulanti na najstručniji način može obaviti.

dr Kovačevic, kardiolog
dr Kovačevic, kardiolog
dr Vojislav Vukašinović
dr Vojislav Vukašinović
dr Marina Vukčević, reumatolog
dr Marina Vukčević, reumatolog
dr Marijana Lukač
dr Marijana Lukač
dr Sara Jovanović, ginekolog
dr Sara Jovanović, ginekolog

PACIJENTI

Svaki pacijent zahtijeva individualni pristup što je naš moto. Dugogodišnji rad sa pacijentima, stručno i naučno usavršavanje kod nas i na Medicinskom fakultetu u Beogradu i inostranstvu, daje nam dovoljan nivo znanja da vaše probleme povjerite nama kako bismo ih zajedno riješili na obostrano zadovoljstvo.

Sa nama ćete se osjećati ljepše i zdravije

Gradimo duguročne odnose zasnovane na povjerenju

  • Njega i briga o svakom pacijenu, prilagođena njegovim ili njenim potrebama je ono po čemu se istučemo. Kada posjetite našu ustanovu možete očekivati njegu na svjetskom nivou. Ljekari koji su eksperti u svojim poljima i brižno osoblje će Vam pružiti izvanredno iskustvo u njezi i brizi o Vašem zdravlju.